Приключила е проверката на МВР за това дали има подадени

...
Приключила е проверката на МВР за това дали има подадени
Коментари Харесай

Сигналите за нередности в президентството са от 2021 и 2022 г.

Приключила е инспекцията на Министерство на вътрешните работи за това дали има подадени сигнали против хора, свързани с администрацията на президента.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев съобщи, че става въпрос за няколко сигнала. Те са от интервала 2021-2022 година. Изпращани са в прокуратурата, само че основният секретар не отговори на въпрос дали има досъдебни производства по тях.

По думите му става дума за данни за корупционни практики и корист с въздействие.

Докладът към този момент е предаден в прокуратурата, той е систематизиран, сподели Коцев.

Още в сряда основният секретар удостовери, че по предварителни данни има сигнали за хора от президентската администрация. Тази седмица напрежението сред президента Румен Радев и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски се изостри извънредно доста и последваха серия от задочни разногласия.

Пеевски изиска прокуратурата и службите да осведомят дали има следствия против хора от президентската администрация, а Радев видя в това боязън от появяването на неизбежна опция. В понеделник от Движение за права и свободи приканиха Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да стартират следствие за възможна корупция в Президентството, а президентът изиска да се проверяват всички сигнали от последните години.

Преди седмица Делян Пеевски разгласи, че ще търси информация за “пътя на Копринката ” и така наречен “Касиери ” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните държавни управления на Румен Радев.

" Няма да разясня господин „ Магнитски “, уточни президентът, запитан за медийни мнения на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи за президентската институция.

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи протичащото се като " трети сезон на войната против президента ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР