Приключила е аутопсията на Емил Боев. Няма данни за насилие.

...
Приключила е аутопсията на Емил Боев. Няма данни за насилие.
Коментари Харесай

Аутопсията на Емил Боев: Няма данни за насилие, но причината за смъртта остава неизвестна

Приключила е аутопсията на Емил Боев. Няма данни за принуждение. Причината за гибелта обаче още не известна, нужно е да бъдат направени проучвания, с цел да се откри, написа Българска национална телевизия. Тялото на изчезналия преди два месеца Емил Боев беше намерено във водоем край Перник. Младият мъж е разпознат по татуировка, а в облеклата е открита неговата персонална карта.

След 62 дни търсене към 18.45 ч. нощес човек, разхождащ се по брега на езеро край пернишкия квартал " Бела вода ", вижда изплувало тяло. Пристигналите на място проверяващи откриват, че става въпрос за очевидно млад мъж.

" Намерени са движимости и особени белези, които ни дават съображение да предположим, че това е точно тялото на Емил Боев. Същевременно откакто е открит, същата вечер към 10 и половина са били известени от органите на полицията околните. С позволение на наблюдаващия прокурор са имали опция да видят натрупа в отделението по Съдебна медицина, те също са удостоверили ", сподели Албена Стоилова, заместител областен прокурор на Перник.

Според източници на " По света и у нас " татуировка на дясната ръка е главният белег, по който околните на Емил Боев го разпознават. В облеклата е открита и неговата персонална карта. През последните два месеца регионът е оглеждан няколко пъти, в това число и с дрон.

" При удавяне трупът първо потъва и след избран интервал, както беше в езерото в Бургас, изплува. То към този момент зависи от метеорологичните условия, за всеки случай си е характерно, само че някъде сред 40 и 60 дни трупът изплува на повърхността и това е повода да не бъде видян. Самото езеро беше замръзнало по време на огромна част от издирването, което допуска, че температурите са доста ниски и за това просто на 60 ден към този момент, на 62 ден изплува ", сподели комисар Йордан Николов, заместник-директор на ОД на МВР-Перник.

Заради ниските температури тялото е релативно добре непокътнато, само че от първичния оглед не можеше да се каже дали по него има следи от принуждение. " Аутопсията ще потвърди дали има данни за някакво принуждение и каква е повода за настъпилата гибел ", разяснява комисар Йордан Николов. На този стадий проверяващите работят по всички версии - дали става въпрос за случай или за ликвидиране следва да се разбере.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР