Приключиха строителните дейности за разкриването на нова група към 65.

...
Приключиха строителните дейности за разкриването на нова група към 65.
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова провери разширението на детска градина в район „Слатина“

Приключиха строителните действия за разкриването на нова група към 65. детска градина в регион „ Слатина “.

„В Общностния център, който изградихме, обособихме места за към този момент 4 култивиран групи и запазихме пространства за работа с деца със здравословни проблеми. С останалите от преустройството средства кметът на Слатина ще реновира остарялата детска площадка.“ Това заяви пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира разширението на детската градина. Новите места ще бъдат оповестени през август.

Обособяването на нова група е по концепция на кмета на регион „ Слатина “ Георги Илиев.Строителните действия са към този момент завършили, планува се до края на август да бъде доставено и оборудването. Предстои да стартира и ремонт на остарялата детска площадка.

„Район „ Слатина “ има подготвеност да разгласи социална поръчка за уголемение на две детски градини и препроектиране на една нова детска градина“ – заяви кметът на региона. По думите му работи се и по отделяне на терен за създаване на детска градина за осем групи в кв. „ Христо Смирненски “.

„Продължава строителството на детски градини в София, като се работи по огромната стратегия на Столична община за създаване на детски градини и ясли. Програмата се извършва дружно с районните кметове. В момента се построяват 24 детски градини. Предвижда се 11 от градините да бъдат приключени до края на тази година, а през август следва да бъдат оповестени нови места, – сподели кметът Фандъкова. – Заедно с кметовете на региони, които са възложители на строителството, работим по строителната стратегия, с която да осигурим места за децата сред 3 и 6 година до края на 2023 година, – уточни също кметът Фандъкова. – Район „ Красно село “ продължава да е единственият, в който няма прогрес – след две години планиране на една нова постройка кметът на региона към момента отхвърля да съобщи плана, с цел да възложим строителството“ – изясни столичният кмет.

Фотограф: Денис Христов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР