Приключиха снимките на българския игрален филм Клас 90, продуциран от

...
Приключиха снимките на българския игрален филм Клас 90, продуциран от
Коментари Харесай

Съученици се събират във филма Клас 90

Приключиха фотосите на българския игрален филм " Клас 90 ", продуциран от " Мирамар филм ", с режисьор Бойко Боянов. Сценаристи са Станислав Тодоров-Роги и Бойко Боянов, научи ДУМА от Мила Войникова.
" Клас 90 " е сниман за 18 снимачни дни в региона на столичния кв. " Симеоново ", където планински хотел събира десетина съученици от гимназията, които честват 30 години от завършването си. Естествено, купонът не се развива съгласно упованията и празнуващите прекарват бурна нощ, цялостна с изненади и обрати.
Във кино лентата вземат участие изявените български артисти Юлиан Вергов, Параскева Джукелова, Любо Нейков, Роберт Янакиев, Стефка Янорова, Людмила Митева, Биляна Петринска, Георги Златарев, Надя Конакчиева, Елена Атанасова и Стефан Денолюбов, както и немската актриса Катрин Йене. 
Жанрът е драма с детайли на комедия, като занимателните моменти не попречват на историята да бъде сериозна и дълбока, по едно и също време да разсмива и разплаква. Филмът се отличава със сюжет, който огромна част от публиката може да припознае. Съдбите на героите след завършването са преплетени в описа с тогавашните гимназиални взаимоотношения. И до момента в който всички помнят кой открадна дневника, доста по-големи секрети излизат нескрито в паметната нощ. Към класическия въпрос " А в този момент накъде? ", който се оказва напълно настоящ и 30 години по-късно, се прибавя и " Дотук какво? ".
Купонът е в хотела на Гюлето (Любомир Нейков) и брачната половинка му Стефка (Людмила Митева). Двойка още от гимназията, те поставят огромни старания да основат въодушевление - ястията, украсата, музиката са напълно в жанр 80-те години. Сред гостите е юристът Митко (Георги Златарев), който мечтае за политическа кариера. Един от съучениците е настоящ министър (Роберт Янакиев), към който всички демонстрират изключително внимание. Параскева Джукелова е водеща журналистка, Стефан Денолюбов - известен артист. Героините на Биляна Петринска, Надя Конакчиева и Албена Атанасова са дами с разнообразни специалности, фамилен и обществен статус. Героят на Юлиан Вергов живее в Германия и идва с приятелката си (Катрин Йене). А Стефка Янорова е в ролята на обичаната класна.
Бойко Боянов: " Винаги съм желал да опиша история за герои, които попадат в рискова обстановка и са принудени от събитията да създадат откровена равносметка на живота си. " Клас 90 " значително е нашата история Ц на сценаристите, на актьорите и на всички наши връстници. Като създатели не сме се опирали напълно на действителни събития от нашите биографии, само че това не значи, че не сме се стремили към меродавност до най-малката детайлност. Въображението ни водеше само и единствено в пространствата на нашия витален опит, опирахме се на човешки взаимоотношения, които добре познаваме. В резултат се получава характерна комбинация от небивалица и действителност. "
С дълготраен опит на снимачната площадка, режисьорът Бойко Боянов прави своя пълнометражен дебют с " Клас 90 ". Проектът е осъществен с поддръжката на НФЦ, а в процеса на развиване е представян в границите на МФИ (MFI Script 2 Film workshop) и Sofia Meetings към " София филм фест ". 
За " Мирамар филм " това е идващ план след заглавия като " Дзифт ", " LOVE.NET ", " Вездесъщият ", телевизионния сериал " Порталът " и снимания предишното лято " Чума ", чиято премиера следва. 
Кинопремиерата на " Клас 90 " се чака в първата половина на 2024 г.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР