Приключиха ремонтните дейности по сградите на още два от пенсионерските

...
Приключиха ремонтните дейности по сградите на още два от пенсионерските
Коментари Харесай

Още два пенсионерски клуба в Сливен са с обновена визия

Приключиха ремонтните действия по постройките на още два от пенсионерските клубове в община Сливен. 

За това осведомиха от Дирекция „ Общинска инфраструктура “. Единият се намира в кв. „ Сини камъни “, вторият – в кв. „ Ново село “. На първия обект е ремонтиран покривът, като дейностите включват монтаж на геотекстил, PVC отдушници, PVC мембрана, обезпечено е и в допълнение отводняване. Вътрешният ремонт включва замяна на окачен таван, боядисване с латекс по стени и тавани. Боядисана е фасадата, ремонтирано е и стълбището.

Членовете и посетителите на пенсионерския клуб в кв. „ Ново село “ също ще се радват на актуализирана конюнктура. Освен боядисване на пространствата, са сменени осветителните тела, инсталирани са също PVC первази. Хидроизолацията по покрива е сменена, ламаринената облицовка по фасадата също е боядисана. За ремонта на двата клуба Община Сливен отпусна над 35 хиляди лева

„ Освен пакета от социално-здравни услуги, които предлагаме на хората от третата възраст и жителите с увреждания, се стремим, да им осигурим и добра среда, в която те да поддържат връзка и да се забавляват “, разяснява кметът Стефан Радев. Той обърна внимание на това, че през последните няколко години от ден на ден пенсионерски клубове се радват на актуализирана визия, като Общината възнамерява поетапно тези действия и отсега нататък. Другото значимо е, че бе уголемен обсегът на обществените групи, които могат да членуват и да посещават тези клубове. От началото на първия мандат на кмета Стефан Радев през 2015 година до момента, са ремонтирани общо 11 пенсионерски клуба.

36 са записаните все още пенсионерски клубове на територията на общината. В града те са 16, в дребните обитаеми места – 20.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР