Приключиха проверките в селищата в русенско, където бе установен завишен

...
Приключиха проверките в селищата в русенско, където бе установен завишен
Коментари Харесай

Приключиха проверките в селищата, където бе установен завишен брой регистрации по настоящ адрес

Приключиха инспекциите в селищата в русенско, където бе открит повишен брой регистрации по сегашен адрес в интервала от април 2022 година до април тази година. Проверките, които се направиха в селата Джулюница /община Ценово/ и Копривец /община Бяла/ бяха разпоредени от регионалния шеф Данаил Ковачев и са според Закона за гражданска регистрация по отношение на писмо на министър-председателя Николай Денков и отчет на министъра на районното развиване и благоустройството.

Колкото до село Джулюница, регистрациите по сегашен адрес са 40, а в същото време 48 са подадените заявки за гласоподаване. Това съставлява близо 24% от записаното за изборите население от 165 индивида. След инспекция в обитаемото място посредством проучване, беседи и разбор на записите в „ ГРАО “ се открива, че броят регистрации даже е намалял за времето от инспекциите на комисията от 44 през месец юни до 40 през месец октомври. От тези 40 девет са на деца. От останалите 31 души 15 са хора в пенсионна възраст с безсрочни персонални карти или така наречен неопределен непрекъснат сегашен адрес в друго обитаемо място, който не са длъжни да трансформират. Тези хора са от категорията непрекъснато посещаващи парцелите си в селото или преместили се.

Що се каса до село Копривец 44 души са с регистрации по сегашен адрес, а 51 са подадените заявки за гласоподаване, което е 7% от записаното за изборите население от 608 индивида. И тук инспекцията сочи, че броят регистрации е намалял за времето от инспекциите на комисията – от 61 през месец юни до 44 през месец октомври. Oт тях 18 са на деца. Също по този начин още веднъж е бил открит огромен брой на лица в пенсионна възраст с безсрочни персонални карти и така наречен неопределен непрекъснат сегашен адрес в друго обитаемо място.

В рамките на инспекциите не се откриха и притеснителни трендове по отношение на регисрации по сегашен адрес в последния миг, като излиза наяве, че огромна част от регистрациите по сегашен адрес и двете обитаеми места са осъществени през 2022 година В инспекциите взе участие и представител на Областна администрация – Русе. Продължават инспекциите във връзка получения лист с адресни регистрации с 6 и повече лица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР