Приключиха преговорите за кабинета на Асен Василев. Те продължиха три

...
Приключиха преговорите за кабинета на Асен Василев. Те продължиха три
Коментари Харесай

ПП се срещна поотделно с БСП и ДБ: Те обяви, че ще подкрепят новия кабинет


Приключиха договарянията за кабинета на Асен Василев. Те продължиха три часа. Първо бяха с Българска социалистическа партия, които споделиха, че към този момент са реализирани избрани триумфи в работата на държавното управление в последните няколко месеца.

Последваха договаряния с Демократична България, които също споделиха, че ще поддържат кабинета, тъй като другояче би било безконтролно страната да се тласка към избори. На въпрос дали са песимисти или оптимисти, те споделиха, че са радикални реалисти.

Първият кръг от договарянията беше с Българска социалистическа партия. След него стана ясно - Политическа партия имат първо " да " от алените.

„ Разбрахме се за целите на държавното управление и постигнахме единодушие да се изготви в доста къси периоди стратегия “, съобщи претендентът за министър председател Асен Василев.

Двете партии регистрираха плюсовете от своето ръководство, да вземем за пример спада на цената на хляба. Но и минусите.

„ Отчетохме като уязвимост - неточности в връзката и по тази причина ще предложим нов метод на взимане на решения в обединението с построяването на секретариат “, сподели Корнелия Нинова водач на Българска социалистическа партия.

От левицата въпреки всичко регистрират, че не всичко е безоблачно и диалозите ще са сложни в подробност.

„ Там, където ще имаме несъмнено претенции и ще бъдат тежки диалозите – това са за връзките сред България и Русия, защото това е основен детайл за националната сигурност “, изясни Борислав Гуцанов, учредителен секретар на Българска социалистическа партия.

Според левицата връзките с Русия неизбежно ще рефлектират върху газовите доставки.

Час по-късно Политическа партия получиха и второ " да " от „ Демократична България “.

„ Ние потвърдихме нашата подготвеност да окажем поддръжка.
За нас е значимо страната да се стабилизира и да има държавно управление с първия мандат, да не се стига до четвърти избори “, съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Персонален състав на кабинета не е обсъждан. Промени в структурата към този момент също.

Утре договарянията на ‚Продължаваме смяната “ не престават. Този път те ще са с отцепниците от „ ИТН “ и ще стане ясно дефинитивно - на какъв брой гласа ще могат да разчитат в пленарната зала.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР