Приключиха консултациите на парламентарно представените сили с президента Румен Радев

...
Приключиха консултациите на парламентарно представените сили с президента Румен Радев
Коментари Харесай

Към връчването на мандат №1: Приключи и вторият кръг от консултации при президента

Приключиха консултациите на парламентарно показаните сили с президента Румен Радев на „ Дондуков “ 2. Първият изследователски мандат за сформиране на държавно управление ще бъде връчен на „ Продължаваме промяната “.

„ Демократична България “ и „ ИТН “ още преглеждат и разискват съдружното съглашение. От Демократична България са се забавили по механически аргументи и имат терзания от партийна феодализация на министерства. Има Такъв Народ упорстват за уместност и честност при сформиране на държавно управление.

Представителите на партия „ Възраждане “ пристигнаха в президентството без маски и обявиха настояването си зеленият документ да отпадне.

Хронология на консултациите

Във втория ден на съвещания, президентът беше безапелационен, че Има Такъв Народ е потвърдила себе си като полититеска мощ, която е част от смяната и би трябвало да има принос към решаването на проблемите в страната.

„ Убеден съм, че задължението, който поехте за търсене на салдото в едно бъдещо ръководство, учредено на знанието и честността, са значими в една политическа среда, в която произволът, незнанието и арагантността са вземали връх. Вашето присъединяване е значимо “, съобщи Радев.

Председателят на групата Тошко Йорданов увери, че „ ИТН “ ще продължат да следват политическата си линия и ще създадат всичко, с цел да има обикновено държавно управление: „ Ще продължим да бъдем каквито сме – без политическо двуличие, ще сме предвидими и лоялни сътрудници, в случай че, несъмнено, сътрудниците също са такива “.

Държавният глава уточни пред управлението на „ Демократична България “, че с вота си на последните избори българите са посочили, че имат потребност от безкомпромисна отбрана на правовата страна и злоупотребите с власт: „ Историята е посочила, че в сложни моменти демократичните обединения са правили стъпка напред, а не настрана “.

Според Демократична България ръководството след третите избори наподобява безалтернативно, само че въпросът е по какъв начин то ще действа след това. „ Първата характерност на болшинството, което се обрисува, е че то действа независимо - без Движение за права и свободи и ГЕРБ, които са носители на корупционния вирус. Тази карантина от носителите на корупционния вирус е значима причина за решение на този проблем “, разяснява Христо Иванов.

Според него другите задания са правосъдната промяна, да не отиде държавното управление в ляво и да се отстоява евроатлантическата ориентировка на страната. Да не се прави компромис във външната политика във връзка с северна Македония пък желаеха от най-малката партия в Народното събрание „ Възраждане “.

„ Считаме продължаването на всички противоепидемични ограничения да е нещо, което да бъде прекъснато като процедура и да се отстрани и зеленият документ, като тежка дискриминацонна форма “, съобщи Костадин Костадинов.

Радев отговори: „ Аз се надявам, че когато оферирате ограничения за справяне с пандемията да имате поради живота на всеки българин, тъй като по 100 индивида дневно умират и лекарите са претрупани “.

С партия „ Възраждане “ завърши и третият кръг от съвещания след изборния маратон през тази година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР