Приключиха издирвателните операции след атентата в концертната зала край Москва.

...
Приключиха издирвателните операции след атентата в концертната зала край Москва.
Коментари Харесай

Приключиха издирвателните операции след атентата в концертната зала в Русия

Приключиха издирвателните интервенции след атентата в концертната зала край Москва. При стрелбата и последвалите детонации починаха 139 души.

От съветското Министерство на изключителните обстановки оповестиха, че няма повече затрупани под отломките на залата и приключват избавителните интервенции, съобщи NOVA.

Броят на потърпевшите при нападението в петък, 22 март, се усили до 360 души, съобщи ТАСС, като се базира на информация от образувания по отношение на нещастието медицински център.

" По данни от през днешния ден сутринта в следствие от терористичния акт са потърпевши 360 души, в това число 11 деца ", споделя чиновник на центъра за ТАСС. По думите му в болница са били настанени деветдесет и двама потърпевши, шестдесет и трима към този момент са изписани, а амбулаторна помощ е оказана на 205 души.

Нарастването на броя на потърпевшите пет дни след нападението се изяснява с това, че доста от присъствалите на разигралата са покруса са били в положение на потрес, до момента в който са бързали да се спасят, и не са се обърнали незабавно към пристигналите медицински екипи за помощ, изяснява за ТАСС съветската вицепремиерка Татяна Голикова.

Според нея това е повода за последвалия напор на пациенти в лечебните заведения. Голикова твърди, че на никого не е била отказана здравна помощ.

Към момента арестуваните за офанзивата са единадесет души, които са обвинени в директно осъществяване на нападението и за съучастничество.

Джихадистката формация " Ислямска страна " пое отговорност за нападението.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР