Приключи вторият тур от гласуването в Хамбург, който определи Анегрет

...
Приключи вторият тур от гласуването в Хамбург, който определи Анегрет
Коментари Харесай

Избраха наследника на Меркел: Лидер на ХДС стана Анегрет Крамп-Каренбауер

Приключи вторият тур от гласуването в Хамбург, който дефинира Анегрет Кран-Каренбауер за наследничка на Ангела Меркел отпред на Християн-демократичния съюз.

Очаквайте детайлности в централната емисия вести.

Анегрет Кран-Каренбауер, която е определяна като най-близкия човек до Ангела Меркел, завоюва делегатите в Хамбург, макар че нейната тирада не получи толкоз доста овации колкото на другия претендент. На нея обаче се гледа като на отборен състезател, на персона, която няма да провокира разтърсвания в партията.

В своите речи пред 1001 делегати на конгреса тримата претенденти за лидерския пост сложиха разнообразни програмни акценти. Сегашният общоприет секретар Ангегред Крамп-Каренбауер дефинира партията си като рядко животно в Европа - единствената останала групировка, която печели гласове от целия политически набор.

Бившият ръководител на парламентарната група в Бундестага, обърна взор към идните европейски избори. Според него общността се нуждае от сближение за справяне с огромните провокации - цифровизация, глобализация, миграция и климатични промени. Сегашният здравен министър на Германия, Йенс Шпан, насочи взор надалеч в бъдещето - към 2040 година.

Конгресът на Християнд-демократичния съюз беше почетен от доста задгранични посетители - водачът на Европейската национална партия Жозеф Дол, кметът на Киев Витали Кличко, а от България - евродепутатите Ева Майдел и Андрей Ковачев

Преди обяд Ангела Меркел се елементарни с партията, която управлява в продължение на 18 години. На изпроводяк тя получи като подарък диригентска палка на известния диригент Кент Нагано.

Още преди Меркел да е почнала речта си, делегатите бяха на крайници и приветстваха. За нея в Хамбруг се затвори един кръг - в този град е родена, в него преди 28 години за първи път е пратеник на конгрес и тук завърши председателството ѝ.
Ангела Меркел, някогашен ръководител на ХДС: Ние, християн-демократите, се отличаваме, само че в никакъв случай не се изолираме. Ние се караме, само че в никакъв случай не насъскваме и не унижаваме. За човешкото достолепие нямаме двоен критерий. Не противопоставяме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР