Приключи визитата му в РусияПосетил е университет и шоу с

...
Приключи визитата му в РусияПосетил е университет и шоу с
Коментари Харесай

Ким Чен Ун получи ушанка, меч и дронове

Приключи визитата му в Русия
Посетил е университет и шоу с моржове

Севернокорейският водач Ким Чен Ун получи ушанка, меч и дронове, преди бронираният му трен да отпътува през днешния ден от железопътната гара в съветския далекоизточен град Артьом, с което приключва формалното му посещаване в Русия.

Руският министър на естествените запаси Александър Козлов, посланикът на Москва в Северна Корея Александър Мацегора и Олег Кожемяко, губернатор на Приморския край, изпроводиха севернокорейския водач, заяви РИА “Новости ”.

По време на едноседмичното си посещаване в Русия Ким се срещна с съветския президента Владимир Путин в сряда и двамата разискаха военните въпроси, войната в Украйна и задълбочаването на съдействието, напомня Ройтерс.

Преди да потегли Ким е получил от Олег Кожемяко бронирана жилетка, пет безпилотни самолета камикадзе и разследващ дрон от вида “Геран-25 ” с функционалност за отвесно политане. Освен това му е бил подарен комплект специфични облекла с ниска видимост за термовизионни камери.

Ден откакто инспектира съветските бомбардировачи, способни да носят нуклеарни оръжия, севернокорейският водач се отдаде на по-лежерен режим в неделя, като посети университет и следи шоу с моржове в съветски океанариум.

Севернокорейските държавни медии акцентираха полемиките на Ким с съветския министър на защитата Сергей Шойгу за разширение на “стратегическата и тактическата съгласуваност ” сред армиите на страните им, което се случва на фона на опасенията на Запада за доставки на боеприпаси от Пхенян на Москва, което вероятно може да подхрани войната в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР