Приключи срещата на президента Румен Радев с ПГ на Български

...
Приключи срещата на президента Румен Радев с ПГ на Български
Коментари Харесай

Стефан Янев след консултациите при президента: Ако имаме покана за диалог от други партии, ще участваме

Приключи срещата на президента Румен Радев с ПГ на „ Български напредък ". След диалозите водачът на " Български напредък " Стефан Янев разяснява, че групировката е подготвена за разговор с всички партии за сформиране на държавно управление. По думите му въпросите от дневния ред на обществото се вземат решение посредством логичен разговор, взаимоотношение сред партиите и лъчение на съдружно болшинство.

" Приоритетите са инфлацията, цената на живота, предсказуемостта, образованието, опазването на здравето, обществената и демографска политика. Всички партии, които желаят да имат принос към тези неща в съдружното съглашение, са добре пристигнали ", посочи Стефан Янев.

Според него има капацитет за политически разговор, който да докара до образуване на кабинет.

" Имаме една единствена алена линия - българският народен интерес. В изискванията на война на километри от нас и на опълчване и делене на геополитическите пластове, в случай че ние като политическа класа се занимаваме с дребнотемия и не се заемем с значимото за българските жители, значи не оценяваме добре обстановката. Историята демонстрира, че когато се появи думата война, дребонотемията се заравят и би трябвало разговор. Винаги има време да осигурим още зрелища, в този момент на дневен ред е хлябът ", съобщи Янев.

Стефан Янев не разяснява с кого е подготвен да се коалира и при какви условия. Според него има капацитет за сформиране на държавно управление с всеки един от мандатите.

Ако се стигне до трети мандат и той отиде при " Български напредък ", от партията ще стартират диалози с втората най-малка група в Народното събрание - " Демократична България " и по-късно във прогресивен ред и с останалите политически сили.

" Ще водим разговор с всички въз основата на търсене на предпочитани съответни решения, които да са в основата на вероятно съдружно съглашение ", сподели още Янев.

С тази среща президентът Румен Радев приключи консултациите с парламентарните сили в 48-ия парламент преди връчването на първия мандат за сформиране на кабинет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР