Приключи срещата на президента на САЩ Доналд Тръмп с представителя

...
Приключи срещата на президента на САЩ Доналд Тръмп с представителя
Коментари Харесай

Приключи срещата на Тръмп с дипломатите от Северна Корея


Приключи срещата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с представителя на севернокорейския началник Ким Чен Ун – Ким Йон Чол и останалите членове на севернокорейската делегация. Тръмп излезе от постройката на Белия дом, с цел да изпрати персонално севернокорейския делегат до кортежа му, възложен от държавното управление на Съединени американски щати. Срещата бе показана с пряк превод в ефир по локалните новинарски канали. Тя продължи един час и двайсет минути. Накрай Доналд Тръмп и държавният секретар Майкъл Помпео си направиха обща фотография с членовете на севернокорейската делегация на моравата пред Белия дом.

В договарянията взе присъединяване и съветникът на президента Тръмп по националната сигурност Джон Болтън и ръководителя на административния уред на Белия дом Джон Кели.

Ким Йон Чол съобщи на американския президент обръщение от севернокорейския началник Ким Чен Ун.

Тръмп удостовери, че срещата с Ким Чен Ун в Сингапур ще се организира на 12 юни. Той съобщи, че Северна Корея е декларирала желанието си за денуклеаризация и предвижда, че разговорът с Пхенян ще е увенчан с триумф развой.

Американският президент даде обещание от своя страна, че Съединени американски щати няма да постановат нови наказания на Северна Корея по време на договарянията.

„ Не желая да употребявам повече израза "максимален напън “. Ние се разбираме добре “, добави той пред публицисти, откакто бе изпратил Ким Йон Чол до колата.

„ Не съм казвал, че нещата ще се урегулират в една среща. Говорим за години неприязън и проблеми “, предизвести той, само че още веднъж изрази убеденост, че в последна сметка изходът ще е доста позитивен.

Що се отнася до денуклеаризацията на Северна Корея, той увери: „ Знам, че желаят да го създадат. Те желаят други сходни неща. Искат да се развиват като страна. Това ще стане, без никакво подозрение “. /ТАСС и Агенция Франс Прес
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР