Приключи срещата между Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Турция.

...
Приключи срещата между Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Турция.
Коментари Харесай

Приключи срещата Кулеба - Лавров: Войната продължава, Украйна няма да капитулира

Приключи срещата сред Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Турция.

Украинският външен министър уточни, че диалогът не е бил елементарен. Изрази обаче подготвеност за осъществяване на нови диалози в същия формат. Кулеба беше безапелационен, че Украйна няма да капитулира пред Русия. Първият посланик на Русия пък съобщи, че е разискал филантропични въпроси с украинския си сътрудник, в това число какво вършат войските за отбрана на цивилното население.

" Ние не планираме да атакуваме други страни, не сме нападали и Украйна – в Украйна се сътвори обстановка, която основава директни закани за Руската федерация ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров пред публицисти.

По думите му към този момент има данни, че за този месец е имало планувана атака в Донецк и Луганск. „ Виждаме какъв брой рисково работят западните ни сътрудници, в това число и Европейски Съюз, които, в нарушаване на всичките си правила и т.нар полезности в действителност насърчават доставката на смъртоносно оръжие в Украйна “, съобщи първият посланик на Москва.

Кулеба разяснява, че най-големият проблем, пред който е изправена страната му, е ситуацията в обсадения пристанищен град Мариупол, подложен на натоварен обстрел и опустошения от съветските сили. Той добави, че няма прогрес по прекратяването на огъня и Украйна има две задания - да провежда филантропичен кулоар от Мариупол и да реализира 24-часово помирение.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР