Приключи срещата между Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Анталия.

...
Приключи срещата между Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Анталия.
Коментари Харесай

Кулеба и Лавров не се разбраха, войната продължава

Приключи срещата сред Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Анталия. Сергей Лавров съобщи, че " специфичната военна интервенция " в Украйна ще продължи, като упрекна украинските националисти, че употребяват цивилни жители като щит. Кулеба пък бе безапелационен, че Украйна няма да капитулира пред Русия.

Украинският външен министър призна, че диалогът не е бил елементарен, само че увери, че има подготвеност за осъществяване на нови диалози в същия формат.

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна украинските „ националисти”, че употребяват цивилни жители като жив щит. Министърът сподели също, че на срещата с украинския му сътрудник Дмитро Кулеба в Турция са разисквани филантропични коридори в Украйна.

В отговор на въпрос на Би Би Си дали е допустимо преустановяване на огъня, Лавров съобщи, че „ специфичната военна операция” ще продължи и че Владимир Путин споделя, че тя върви по проект. „ Ние не сме нападнали Украйна”, изясни той, като съобщи, че Русия е била застрашена и е трябвало да отбрани районите Донецк и Луганск, които Русия счита за самостоятелни от Украйна.

Кулеба разяснява, че най-големият проблем, пред който е изправена страната му, е ситуацията в обсадения пристанищен град Мариупол, подложен на натоварен обстрел и опустошения от съветските сили.

Той добави, че няма прогрес по прекратяването на огъня и Украйна има две задания - да провежда филантропичен кулоар от Мариупол и да реализира 24-часово помирение.

В отговор на въпрос на Би Би Си дали е допустимо преустановяване на огъня, Лавров съобщи, че „ специфичната военна операция” ще продължи.

„ Ние не сме нападнали Украйна”, изясни той и добави, че Русия е била застрашена и е трябвало да отбрани районите Донецк и Луганск, които счита за самостоятелни от Украйна.

В диалога си, първите дипломати на Украйна, Русия и Турция разискаха опциите за разрешаване на рецесията в Украйна. Това беше първата среща на високо равнище сред Киев и Москва.

Самият Ердоган провежда дипломатическия конгрес с концепцията да бъде медиатор сред Русия и Украйна за разрешаване на спора по кротичък път.
ТЕМА преди 19 минути 485 преди 33 минути 628 преди 36 минути 239
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР