Приключи срещата между руския президент Владимир Путин и премиерът на

...
Приключи срещата между руския президент Владимир Путин и премиерът на
Коментари Харесай

Путин: САЩ и НАТО пренебрегнаха основните искания на Русия за сигурността

Приключи срещата сред съветския президент Владимир Путин и министър председателят на Унгария Виктор Орбан. Разговорите са траяли към пет часа, оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

Унгария е значим сътрудник на Русия в Европа, съобщи Путин след края на срещата с Орбан. „ Въпреки комплицираната обстановка поради пандемията от ковид, стокообменът за 11-те месеца на предходната година се усили с 30% и доближи 5,5 милиарда $ “, сподели съветският държавен глава.

" Ясно е, че Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО подцениха главните претенции на Русия в региона на сигурността ", сподели Путин. Руският президент оцени диалозите с Виктор Орбан като позитивни.

Той посочи, че по време на диалозите е разискван в детайли целият кръг от въпросите на двустранното съдействие, систематизирани са резултатите от осъществяването на предходни договорености и са обрисувани нови огромни проекти за взаимна работа в бъдеще. „ Разгледахме и редица настоящи интернационалните и районни проблеми “, акцентира Путин.

Орбан дефинира визитата си в Москва като „ мирна задача “ и съобщи, че нито един от водачите в Европейския съюз не желае война.

„ В наш интерес е да няма студена война “, акцентира министър председателят и съобщи, че приветства разговора сред Русия и западните сътрудници.

Според него различията сред Русия и НАТО са преодолими, по тази причина е допустимо да бъдат подписани съглашения, които да подсигуряват мира и сигурността.

Двамата събеседници са коментирали и въпроса с газовите доставки от Русия. Владимир Путин съобщи, че за страната му няма да бъде проблем да доставя на Унгария 1 милиарда куб. метра газ повече, като този въпрос ще бъде координиран при започване на април.

Различията сред Русия и НАТО са обилни, само че може да бъдат преодолени, сподели Орбан след срещата си с Путин. Доставката на съветски газ за Унгария са значими от позиция намаляването на разноските за комунално-битови услуги на популацията, съобщи още Орбан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР