Приключи сделката по придобиването на ОББ Метлайф АД от ДЗИ

...
Приключи сделката по придобиването на ОББ Метлайф АД от ДЗИ
Коментари Харесай

ДЗИ придоби ОББ Метлайф

Приключи договорката по придобиването на ОББ Метлайф АД от ДЗИ Животозастраховане ЕАД (до в този момент 40% дял на Metlife и 60% дял на ОББ АД), с което ДЗИ Животозастраховане ЕАД (ДЗИ) се трансформира в едноличен притежател на капитала на сдружението. Това оповестяват от ОББ.

След идното регистриране в Търговския указател ОББ Метлайф АД (ОББ Метлайф) ще бъде преименувано на ОББ Животозастраховане ЕАД (ОББ Животозастраховане). С това название компанията ще действа до цялостното си консолидиране в ДЗИ, което се чака до края на годината.

Общият пазарен дял в българското животозастраховане на ДЗИ и ОББ Животозастраховане ще бъде 21%, откакто близо 400 хиляди клиенти (към края на 2017 г.) на ОББ Метлайф бъдат трансферирани към ДЗИ. Няма да има други промени във връзка с изискванията и договорите на клиентите, допълват от новата компания.

Под новото си име ОББ Животозастраховане ЕАД, компанията ще продължи да обслужва актуалните клиенти на ОББ Метлайф в ОББ в цяла България. Условията на към този момент подписаните контракти ще останат годни до тяхното приключване.

еждувременно нов Управителен съвет ще промени организационната конструкция на ДЗИ Животозастраховане и неговите две дъщерни сдружения ДЗИ Общо обезпечаване и новопридобитото ОББ Животозастраховане.

Бистра Василева ще бъде Член на УС и Изпълнителен шеф " Общо и корпоративно обезпечаване ", Евгени Бенбасат ще бъде Член на УС и Изпълнителен шеф " Банково и животозастраховане ". Евгени Бенбасат се причислява към топ мениджмънта на ДЗИ от позицията изпълнителен шеф на ОББ Метлайф, която заема от 2009 година досега. Стефан Делат е третият нов член на Управителния съвет, заемащ длъжността изпълнителен шеф " Финанси " и " Риск ". До момента той е основен финансов шеф на CSOB, Словакия. Коста Чолаков и Дияна Стойнова ще продължат да извършват своите отговорности надлежно като основен изпълнителен шеф и основен търговски шеф, както и да бъдат членове на Управителния съвет.

Докато Управителният съвет на ОББ Животозастраховане ще бъде тъкмо същият като този на ДЗИ, неговият Надзорен съвет ще се разграничава. Той ще бъде управляван от Петър Андронов, управител за България на КВС Груп и ръководител на Управителния съвет на ОББ. Другите членове на Надзорния съвет на ОББ Животозастраховане ще бъдат Йохан Демен и Григорий Вазов (членове също на Народно събрание на ДЗИ).

Новата компания ще продължи бизнес тактиката на ОББ Метлайф с акцент върху капиталовите и спестовни артикули.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР