Приключи реставрацията на художественото платно в зала Панорама на художествения

...
Приключи реставрацията на художественото платно в зала Панорама на художествения
Коментари Харесай

Реставрираха Плевенската панорама

Приключи реставрацията на художественото платно в зала " Панорама " на художествения музей Панорама " Плевенска епопея 1877 г ".

Това се прави за първи път откогато емблематичният обект е издигнат. Освен реституция на художественото платно в границите на 45 дни е осъществено и разчистване и възобновяване на предметния проект.

Директорът на Военноисторическия музей в Плевен Емилия Зорнишка съобщи, че реставрацията на Панорамата е била нужна и акцентира, че художественото платно в панорамната зала е един от най-впечатляващите детайли в музея.

Средствата за реставрацията в Панoрaмата са събрани от националната акция " Ние обичаме България ", стартирала през 2016 година, в границите на която са подкрепени още два български признака - Паметникът на свободата на връх Шипка (през 2016 г.) и Мадарският конник (през 2017 г.). Това лято приключи и реставрацията на бронзовия лъв на Паметника на Шипка, а от края на 2018 година Националният историко-археологически резерват " Мадара ", където се намира Мадарският конник, е с осъвременен информативен център, оборудван с виртуална действителност, просветителни игри и модерна техника.
 Ремонтът на Паметника на свободата на Шипка завършва по-рано от плануваното
Ремонтът на Паметника на свободата на Шипка завършва по-рано от плануваното

Лъвът на паметника е разкрил нови секрети
 Снимка 448184
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР