Приключи ремонтът на участъка от улица Странджа“, за който община

...
Приключи ремонтът на участъка от улица Странджа“, за който община
Коментари Харесай

Свлачището на ул. Странджа в Асеновград вече е укрепено

„ Приключи ремонтът на сектора от улица „ Странджа “, за който община Асеновград бе поела ангажимент. “ Това заяви в днешния следобяд заместник-кметът по строителството в града инженер Стоян Димитров. Той напомни, че беше пропаднала част от подпорната стена и се беше срутила в двора на близката къща . Проектът за подсилване на свлачището бе подаден в Междуведомствената комисия по бедствия и повреди, от страна на община Асеновград и бе утвърден за сумата от 152 000 лв.. Последва избор на реализатор и пускане на ремонтните действия.
По време на осъществяването се установи, че канализацията и водопровода в сектора на цялата улица е в недобро положение. Общинското управление организира диалози с ВиК – Пловдив и бе решено да се подмени цялата подземна инфраструктура в проблематичната зона. Освен това, е направена и подпорната стена, положена е и нова пътна настилка от павета, която е съобразена с наклона на улицата . Уличното платно е разширено по този начин, че да се обезпечи едно платно, което е в размер на към 2,30 метра. По улицата към този момент могат да минават и коли.
 Свлачище блокира пътя сред София и Самоков Свлачище блокира пътя сред София и Самоков
Временно е спряно придвижването по пътя София - Самоков, в региона на паметника на Трудовака. Причината за ограничаването и в двете направления е...
„ Този сектор е стеснен от години и не може да бъде уголемен заради това, че от другата страна има жилищни постройки, които няма по какъв начин да бъдат отстранени. Очакваме от ВиК, откакто приключихме нашата част, да довършат и останалия сектор от улица „ Странджа “. Дружеството има ангажимент да възвърне настилката в останалата част от улицата, където те направиха и подмениха съответните връзки. Със сигурност няма да бъде положен асфалт, а ще бъдат сложени някакъв вид павета “, изясни Димитров. Заместник-кметът увери, че паветата, които са останали непотребни след ремонта, са складирани в складовата база на общината и ще бъдат употребени при нужда.
От своя страна притежателят на компанията реализатор на плана Емил Денков уточни, че ремонтът е завършил към 25 дни по-рано . Местни поданици пък разясниха, че са извънредно удовлетворени от осъществяването и се радват, че улицата им е станала освен здрава, само че и красива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР