Приключи разследването по т.нар. случай Семерджиев, събощи на брифинг зам.директорът

...
Приключи разследването по т.нар. случай Семерджиев, събощи на брифинг зам.директорът
Коментари Харесай

Ето кога започва делото срещу Семерджиев

Приключи следствието по така наречен случай " Семерджиев ", събощи на брифинг зам.директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров. 

" Във времето, през което доста политици плямпаха по телевизионните студия и разтягаха локуми, следователите от националното разследване и прокурорите от градска прокуратура работиха като пчелички с цел да може това досъдебно произвеждане да завърши и да бъде импортирано делото за разглеждане в Софийски градски съд ", заяви Тодоров. 

" Самото задържане на Семерджиев стана пред очите на вас и други ваши сътрудници в кв. " Лозенец ". Много значима беше работата по горещи следи ", изясни още Тодоров. 

Разследването е завършило за по-малко от четири месеца. 

Разпределителното съвещание по делото против Семерджиев е планувано на 29 ноември, заяви Тодоров. 

" Обвиненията против Семерджиев е за 5 осъществени от него закононарушения, 2 от които на 10 юни 2022 година ", заяви един от наблюдаващите прокурори по делото, който разкри детайлности за неговите нарушавания.

Сред тях е шофиране под влияние на наркотични субстанции, подправено удостоверение за ръководство на МПС, ръководство на МПС с неистинен немски регистрационни табели. 

" Продължавайки да кара с високата скорост, извънредно високата скорост от 166 км/м той се движил в посока от бул. " България " към бул. " Джеймс Баучер " с къси светлини. Около 23,03 ч., той наближил региона на кръстовището на бул. " Черни връх " с бул. " Арсеналски " и " Свети Наум " като там позволената скорост за придвижване е 50 км/ч ", оповестиха от прокуратурата.

Кръстовището е било урегулирано със светофарна уредба, която работела в естествен режим, както с пътни знаци. Мястото било осветено, чрез работещо улично осветяване, разкриват още за ситуацията, при която става случая от прокуратурата.

В същото време различен автомобил, таксиметров подобен, се движил в противоположната на Семерджиев посока. Таксиметровият автомобил навлязъл в кръстовището на позволен за него сигнал на светофара, без да може да схване автомобила на Семерджиев, защото видимостта му била лимитирана от насрещно движещ се различен автомобил. Тъй като обвиненият Семерджиев е навлязъл в кръстовището с джипа си на червен сигнал и с доста висока скорост, нито той, нито лидерът на таксиметровия автомобил са имали техническа опция да спрат. Обвиняемият е блъснал челно таксиметровия автомобил с предната лява ъглова част на джипа си. Под действието на удара, джипът траял придвижването си, отклонявайки се напред и надясно, движейки се със скорост към 151 км/ч. и блъснал първата пешеходка Х.С. на 22 години, която в този миг се намирала в зоната на десния бордюр на пътното платно на бул. " Черни връх " по посока на придвижването на джипа. След това тялото на пешеходката от удара било притиснато към металната решетъчна ограда на тротоара и на зида на входа-изхода на подлеза. Джипът " Ауди " траял придвижването си и се блъснал в металната структура на асансьорната шахта, ситуирана на тротоара. При този удар джипа се раздира на две елементи. Задна и предница. Предната част, разрушавайки защитната решетъчна ограда на тротоара, траяла придвижването си и със скорост към 60 км/ч. блъснала втората пешеходка, движеща се по тротоара Х.Д на 26 година От тези удари двете пешеходки умряли на място. Причинени са им голям брой телесни увреждания,несъвместими с живота.  

На 5 юли Георги Семерджиев умъртви с гневна скорост, дрогиран, две млади дами на столичния бул. " Черни връх ". Обвинителният акт към този момент е подготвен, а оптималното наказване, което може да получи, е 20 години.

  
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР