Приключи разпитът на единия от капитаните. Екипажът на единия кораб

...
Приключи разпитът на единия от капитаните. Екипажът на единия кораб
Коментари Харесай

Освободен е екипажът на единия от задържаните в Румъния български кораби

" Приключи разпитът на единия от капитаните. Екипажът на единия транспортен съд от трима индивида е освободен, с алтернатива това да стане и за останалите 7 моряка. В момента текат разпитите на капитаните на другите два кораба. Очакваме всички български моряци да бъдат освободени, чакаме до края на деня удобното решение. Корабите ще останат арестувани ", заяви Радко Влайков, дипломат на България в Букурещ.

По думите му напъните са били ориентирани към освобождението на десетимата български моряци, като по какъв начин ще се действа с корабите е въпрос обвързван с следващ стадий. Втори ден арестуваните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца. Разследва се нерегламентиран улов на акули.

" Би трябвало моряците да проявят схващане, че напъните са за тяхното освобождение. Продължават всички процедурни дейности, корабите се задържат с решение на прокуратурата, даже би трябвало да бъдат освободени от моряците. Близки на моряците се намират в Констанца, тормозят се дали ще могат довечера да откарат всички до Варна ", добави Радко Влайков за БНР.

Той разясни, че има алтернатива единият от корабите да остане незапечатан, с цел да останат част от моряците.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР