Приключи проверката след сигнала за среднощен купон с участието на

...
Приключи проверката след сигнала за среднощен купон с участието на
Коментари Харесай

Издирват собственика на заведението с пируващите полицаи

Приключи инспекцията след сигнала за среднощен ваучър с присъединяване на униформени в заведение край Сандански. На място беше открито е, че заведението не работи. Собственикът ще бъде санкциониран, откакто се откри самоличността му, заяви БТВ.

Екип на медията е бил на място и е открил, че вратата на заведението е заключена, само че доста клиенти пристигнали, с цел да си купят кафе или чай, което навежда на мисълта, че комерсиалният обект работи.

„ По време на инспекцията е имало надпис, че доставят храна по домовете и обслужват на гише. Въпросното събиране, по думите на полицията, е станало предходната вечер, до 2:30 ч., снимали са банкета. Констатирано е четири души са били чиновници на полицията в Сандански, другите са били частни лица “, изясни доктор Калоян Калоянов, шеф на РЗИ-Благоевград.

По думите му изрично има нарушаване в тази ситуация, тъй като съгласно заповедта на здравния министър заведенията не би трябвало да позволяват клиенти в салоните си. Той изясни, че сега тече следствие, което би трябвало да потвърди по кое време е извършено празненството.

Д-р Калоянов посочи, че броят на участниците в купона е без значение, тъй като празненството е извършено в обект, който не би трябвало да работи.

„ Ще създадем всичко допустимо виновните да бъдат осъдени. Собственикът на заведението ще бъде осъден като юридическо лице, а на другите лица, персонално, също ще бъдат формирани актове “, добави шефът на РЗИ-Благоeвград.

Той съобщи, че чака до седмица да стане ясно кои са участниците в празненството, както и кой е притежателят на заведението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР