Приключи проверката на Държавната агенция за закрила на детето във

...
Приключи проверката на Държавната агенция за закрила на детето във
Коментари Харесай

Има пропуски в работата на дневните центрове за деца с увреждания

Приключи инспекцията на Държавната организация за протекция на детето във всички 92 дневни центъра за деца/младежи с увреждания в страната, осведомят от институцията.

Нейната цел е била да се изследва качеството на този тип услуга, предоставяна от общини и лицензирани снабдители, и поддръжката, която се оказва за по-пълната обществена интеграция и развиване на детето и на неговото семейство.

Изследвани са били ограниченията за обезпечаване на обществени, здравни и интегрирани здравно-социални услуги за деца и спазването на правата на децата със характерни потребности, според Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето и Наредбата за критериите и стандартите за обществени услуги за деца.

В рамките на един месец ще бъде квалифициран изчерпателен отчет на резултатите от осъществената планова инспекция, в който ще бъдат оценени компликациите, положителните практики, както и дадените оферти за възстановяване работата и успеваемостта на предоставяните услуги в центровете.

В тестваните обекти, в които са открити пропуски в работата на чиновниците, на шефовете на обществената услуга са дадени наложителни наставления, съпроводени с методически инструкции за отстраняването им, написан е и механизъм за взаимоотношение сред виновните институции.

Потърсено е и подпомагане от кметовете на общините, като снабдители на обществената услуга, с оглед поддръжка при осъществяването на дадените наложителни наставления.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР