Приключи процесът по импийчмънт срещу Доналд Тръмп. Сенатът оправда президента

...
Приключи процесът по импийчмънт срещу Доналд Тръмп. Сенатът оправда президента
Коментари Харесай

Приключи процесът по импийчмънт срещу Доналд Тръмп

Приключи процесът по импийчмънт против Доналд Тръмп. Сенатът оправда президента на Съединените щати и по двете обвинявания против него.

Доналд Тръмп оцеля при третия импийчмът в историята на Съединените щати - тъкмо както и предшествениците си - Бил Клинтън през 1999 година и Андрю Джонсън - през 1868-ма.

При гласуването в Сената по обвиняването за корист с власт актуалният американски президент беше оневинен с 52 против 48 гласа, а по второто обвиняване за възпрепятстване на Конгреса - с 53 против 47 гласа.

Разликата в резултатите при двете гласувания пристигна от позицията на сенатора републиканец Мит Ромни, който гласоподава президентът да бъде приет за отговорен по първото обвиняване.
Мич Макконъл, водач на болшинството в Сената на Съединени американски щати: Те смятаха, че това е страхотна концепция, само че най-малко в кратковременен проект - това беше колосална политическа неточност. Чък Шумър, водач на демократическото малцинство в американския Сенат: Оправдателната присъда за президента е със звездичка. Тя споделя, че беше оневинен без обстоятелства и почтен развой, а това значи, че оправдаването му на практика е без стойност.
От Белия дом приветстваха изхода от процеса. Малка група протестиращи обаче не скри недоволството си от решението на Сената.

По-късно през днешния ден Доналд Тръмп ще направи публично изказване по отношение на завършилия развой по импийчмънт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР