Приключи поредният национален протест на служителите на МВР в София,

...
Приключи поредният национален протест на служителите на МВР в София,
Коментари Харесай

Полицейският протест приключи, следващият е в Берлин

Приключи следващият народен митинг на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в София, където стотици служители на реда от цялата страна организираха протест на пл. „ Народно заседание " с искане за увеличение на заплатите с 15%.

" Протестните дейности ще продължат и отсега нататък, само че те към този момент ще бъдат с по-малко хора и с повече плакати на британски език, с цел да четат чужденците ", сподели ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.

Той посочи, че в случай че се наложи, ще стачкуват и по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Говорител на протестиращите заяви oт спонтанната естрада, че следва митинг в Берлин на 1 ноември, където на конференция ще бъдат отправени послания към ръководството на България, само че повече информация за това ще бъде оповестена през идващите дни.

„ Исканията ни не са се изменили, те са същите, добави шефът на СФСМВР Попов. " Достатъчно ясно дефинирани три претенции, с които и седемте синдиката в Министерство на вътрешните работи започнаха протестни дейности през юли. Увеличение на заплатите на чиновниците с 15% тази година, наблягам тази година; незабавни промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и започване на работа по план за напълно нов закон за Министерство на вътрешните работи, който да влезе в Народното събрание през 2018 г ".

Валентин Попов уточни, че компромис може да се разисква в хода на договаряния.

На протестния протест пред Народното събрание бе обявено, че в европейска лаборатория е било извършено европейско проучване на българската кубинка (използваните от служителите на реда обувки), което е посочило, че тя е с 28 пункта под европейските условия и се е оказало, че дясната пропуща повече от лявата, осведоми " Фокус ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР