Приключи подаването на документи в ЦИК за участие в предсрочните

...
Приключи подаването на документи в ЦИК за участие в предсрочните
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Всички партии търсят нови лица, има раздвижване

Приключи подаването на документи в ЦИК за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 11 юли. Регистрирани са 19 партии и 9 обединения.
Темата разяснява в политологът Антоний Гълъбов. Ето какво съобщи той:
" Нека да кажа, че партиите към този момент са 18, защото една беше заличена през вчерашния ден. Но се резервира пропорцията за два пъти повече независими политически партии по отношение на обединенията.
Сякаш наблюдавахме известно пренареждане през миналите седмици в партиен проект. Някои от политическите партии взеха решение, че е по-добре да се явят в обединения, виждайки независимите си резултати от 4 април.
Но като цяло имаме повтаряща се наклонност за два пъти повече независимо явяващи се политически партии, в сравнение с обединения, в случай че обичайно в Българското национално заседание влизат повече обединения в сравнение с независими партии. "
Пренареждане в листите  
" Засега това, което наподобява несъмнено, е, че има съществено предпочитание да се показват разнообразни лица. Имаме заявки от политически водачи, че няма да се явяват в листите. Имаме някакъв опит за търсене на по-приемливо политическо предложение.
Съвсем различен въпрос е до каква степен българските жители разпознават това като достоверно изпитание от страна на политическите партии или просто като резултат от съответна обстановка. "
Проучване на Центъра за разбори и маркетинг – ГЕРБ остава първа политическа мощ с 23.8% от гласовете на хората, за „ ИТН “ биха дали своят вот 20.9 на 100, Българска социалистическа партия са трети с 18 %, Демократична България с 11.4, Движение за права и свободи с 10.5 и „ Изправи се! Мутри вън! “ с 4.4.
" В момента това е по-скоро резултат на следата. По-скоро отзвук от това, което се случи през миналите седмици, в сравнение с подготвеност на българските жители да създадат своя избор на 11 юли.
Много ще зависи от предизборната акция. Това изследване е извършено преди обединението “Българските патриоти “ да се конституира.
За някои от политическите субекти акцията ще бъде доста значима както в позитивен, по този начин и във вероятен отрицателен смисъл.
По отношение на Има Такъв Народ – опитът им за отваряне, по-честото присъединяване на техните представители в останалите медии отвън корпоративната им медия, надали ще докара до сериозен прилив на поддръжка към тях.
Трябва да каже доста ясно, че тук става дума за корпоративна тактика, а не за държание на политическа партия. Много значимо е какъв дизайн предизборна акция ще изберат Има Такъв Народ.
Българска социалистическа партия – без значение от декларациите за търсене на разширение на обществена, политическа поддръжка и така нататък, виждаме, че обединението резервира едно име, което не е име на коалиция. Когато в името на една коалиция стои единствено името на една партия, това явно не е коалиция.
Протестният избор вляво беше доста ясно изразен, беше разпръснат сред няколко политически субекта. Точно това като че ли насърчи политическите обединения, които се дефинират като лява опция да се явят на тези избори. "  
Борбата е за преразпределението на протестния избор
" Опитът за необятна лява коалиция съгласно мен се провали, защото аргументът, който госпожа Нинова уточни през тази седмица – за това, че подписите към този момент били събрани и нямало по какъв начин да се трансформират параметрите на обединението – не е сериозен. Когато приказваме за коалиция, която носи името на единствено една от партиите в нея, явно не става дума за политическа коалиция, а по-скоро за търсене на някакъв информационен резултат.
Имаме битка за разпиления протестен избор вляво – доста ясно изразена.
Имаме почти същия развой във връзка с протестния избор измежду националистическите обединения.
Протестният избор е една доста ясна категория в политическия разбор – гласоподавателите на една партия, които вземат решение да поддържат друга партия в същото поле, която няма късмет да взе участие в Народното събрание, с цел да покажат на своето управление, че не са удовлетворени от тях.
Точно този резултат нямаме в този момент при ГЕРБ – имаме относително слаб вътрешно протестен избор. Може би поради дейностите на служебното държавно управление. "
„ Изправи се! Мутри вън! “  
" Очаквам те да имат по-слаб резултат, защото не считам, че техните гласоподаватели са скандализирани от метода, по който хората приказват по сред си.
 Доц. Гълъбов: Дните на това Народно събрание са преброени и това е прелиминарен проект Доц. Гълъбов: Дните на това Народно събрание са преброени и това е прелиминарен проект
„ Дните на това Народно заседание са преброени. Лошото е, че това се оказва прелиминарен проект. Целта се оказа само да се про...
Техните гласоподаватели чакат тъкмо сходен вид държание. Подкрепиха ги точно поради този жанр на обществено държание. Но не съм уверен, че ще повторят изборите.
Това са няколко разнообразни електорални профила. Струва ми се, че това, което са измерили сътрудниците от Центъра, е малко надценено. "
Служебният кабинет  
" Отминаха малко повече от две седмици от назначението на служебното държавно управление. За тези две седмици имаме ясно изразена поръчка от страна на служебните министри, обвързвана с замяна на фрагментите на високо административно ниво.
Смяна на всички регионални шефове. Това е асиметрично деяние във връзка с един длъжностен кабинет.
Подобна смяна на висшата държавна администрация, за мандат от два месеца, наподобява нелогично и по-скоро приказва за различен вид упоритост.
 Татяна Дончева за рокадата в ДАНС: Не можете да извършите селския шеф началник на национална работа Татяна Дончева за рокадата в ДАНС: Не можете да извършите селския шеф началник на национална работа
Кой и защо го е изкадрувал - не знам, само че би трябвало съществено да се обмисли решението. Не можете да извършите селския шеф началник на на...
По отношение на господин Рашков, казусът е доста сериозен, тъй като без значение от опитите да бъде замъглена картината, самият избор на човек, който е с лишен допуск до класифицирана информация, освен за министър на вътрешните работи, а за вицепремиер, който следи сигурността, е провокация.
Няма подозрение, че нашите партньорски служби правят оценка това еднопосочно. Това приказва за избран вид отношение до достъпа до информация в България.
Това, което чухме от господин Радев от РИМ, че той не бил осведомен за този факт, е също толкоз несериозно като изказване, защото допускът на господин Рашков е лишен преди повече от две години. "
Шпионските сигнали  
" Не бих ги нарекъл шпионски сигнали. Проблемът е извънредно сериозен, тъй като видяхме доста неубедителни претекстове в едно прессъобщение от Министерски съвет за промяната на ръководителя на ДАНС.
Още по-неубедителни бяха претекстовете при промяната на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Там става дума за искрено нарушение на Закона на Министерство на вътрешните работи. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР