Приключи първият етап на системата за умно паркиране в Пловдив,

...
Приключи първият етап на системата за умно паркиране в Пловдив,
Коментари Харесай

Скоро плащаме с банкова карта за престоя в Синя зона?

Приключи първият стадий на системата за мъдро паркиране в Пловдив, част от по-голямата електронно-билетна система на града. Чрез мобилно приложение след най-вече 3 месеца потребителите на Синя зона ще знаят къде има свободни места за паркиране.

Това съобщи Николай Недялков - шеф на компанията реализатор „ Тикси “ на системата, на брифинг в община Пловдив.

По думите му, човешкият фактор е редуциран до миминум, с цел да се избегнат възможни неточности. Очакванията са до няколко месеца системата за паркиране да бъде изцяло осъвременена и въведена в 100-процентова употреба.

Припомням, че публичната поръчка за рационализация на електронното таксуване в Пловдив е на стойност 12 милиона лв.. До нея се стигна след неуспеха на оповестената преди няколко години от локалната администрация процедура на стойност 20 милиона лв., извоювана от испанската компания „ Индра “. Близо 7 години след крайния период за въвеждане, системата не можа да проработи на 100% - таблата по спирките не демонстрират точна информация за идващите автобуси, а автоматите за билети в автобусите не се употребяват всеобщо от пасажерите, които не престават да бъдат обслужвани най-вече от кондуктори и водачи.

Сега се планува закупените по остарелия план монетниавтомати и съоръжение в рейсовете да бъдат отстранени. Предстои и цялостното въвеждане на новия програмен продукт в автобусите и паркоматите в " Синя зона ", където ще може да се заплаща и с банкова карта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР