Приключи обсадата на хотела в Могадишу, нападнат снощи от радикалните

...
Приключи обсадата на хотела в Могадишу, нападнат снощи от радикалните
Коментари Харесай

Край на обсадата на хотела в Могадишу, неясен е броят на жертвите

Приключи обсадата на хотела в Могадишу, атакуван нощес от радикалните ислямисти от Аш Шабаб, заяви Франс прес, като цитира локални медии.

Засега не се показва броят на жертвите на нападението против хотела " Пърл бийч ", на плажа Лидо, южно от столицата Могадишу.

Медиите оповестяват, че силите за сигурност са обезвредили бойците на Аш Шабаб, направили терористичното нахлуване. Те са били убити, а голям брой мирни жители са били избавени.

Организацията Ащ Шабаб пое отговорност за нападението, като съобщи, че са нападнали място, посещавано от представители на властта. 

Снощи очевидци оповестиха за мощна пукотевица наоколо до хотела, наоколо бяха паркирани и коли за спешна помощ.

През август 2020 година Аш Шабаб извърши огромно нахлуване против " Елит " - различен хотел на плажа Лидо, при което починаха убити 10 цивилни и един служител на реда. На силите за сигурност бяха нужни четири часа, с цел да си върнат контрола над заведението, напомня Агенция Франс Прес.

Групировката е обвързвана с Ал Каида и приканва за определяне на ислямско право в страната, като се бори с подкрепяното от интернационалната общественост федерално държавно управление повече от 15 години. През 2011-2012 година Аш Шабаб бяха прогонени от основните градове на страната, само че към момента резервират постоянни позиции в обширни селски региони.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР