Приключи извънредното положение в Турция, което е в сила от

...
Приключи извънредното положение в Турция, което е в сила от
Коментари Харесай

Турция с нов закон за борба с тероризма след края на извънредното положение

Приключи изключителното състояние в Турция, което е в действие от две години, съобщи БГНЕС.
Извънредното състояние беше оповестено през 2016 година, когато част от военните се пробваха да смъкват от власт президента на страната Реджеп Ердоган. Извънредната обстановка беше удължавана седем пъти и докара до десетки хиляди задържани.
Анадолската организация заяви, че ръководещата Партия на справедливостта и развиването е внесла промени в съществуващите закони в Народното събрание, с цел да може да се оправи с „ битката с тероризма след изключителното положение”.
В момента турските управляващи са оповестили за терористични няколко организации, в това число „ Ислямска държава”, „ Кюрдската работническа партия” (ПКК), и групировката на живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен ФЕТО, който е упрекнат за организацията на опита за прелом през 2016 година
Според новия закон управляващите ще имат право да забранят на лица да напущат или да влизат в избрана зона за интервал от 15 дни от съображения за сигурност. Освен това обвинени ще могат да бъдат арестувани за интервал от 48 часа до 4 дни без повдигнати обвинявания при положение на голям брой закононарушения, като този интервал може да бъде удължават 2 пъти, в случай че има проблем при събирането на улики по случая или той се смята за прекомерно обемен .
„ Извънредното състояние ще завърши в идващите дни. Но краят му не значи завършек на битката против тероризма”, съобщи по-рано министърът на правораздаването Абдулахамид Гюл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР