Приключи инфарктното заседание на управляващите в сградата на Министерския съвет.

...
Приключи инфарктното заседание на управляващите в сградата на Министерския съвет.
Коментари Харесай

Извънредно: Първи думи на управляващата коалиция след инфарктната среща в Министерски съвет!

Приключи инфарктното съвещание на ръководещите в постройката на Министерския съвет. Коалиционните сътрудници излязоха с първи изказвания след поисканите в петък оставки от премиера Бойко Борисов на министрите Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

" Надяваме се да си вземем поука и да създадем по този начин, че да не се разрешава разтурването на ръководството, което ще докара до вреди. Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим отново ние “, сподели той и съобщи, че сътрудниците избират да продължат мандата.

Най-важното беше дали да продължим ръководството или да се разпръснем и да отидем към избори, което значи да се хвърли страната в безпорядък и в неопределеност.

Тежко е това, коeто през днешния ден взимаме като решение, не е елементарно, тъй като би трябвало да преодолеем свои вътрешни качества и особености. Аз не желая да влизам в детайлности, вие бяхте очевидци на разменени реплики и нападки. Кое е по-важното да останем ръководството, с цел да не бъде страната в безпорядък или да се разтурим и да не знаем какво следва? Ние взехме решение, че второто е по-вредно за страната ни, за народа ни и цената, която в този момент ще платим за това решение ще я платим отново ние “, съобщи водачът на " Атака " и ръководител на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров.


След Сидеров думата взе ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се извини за късния час, в който се организира конференцията, само че увери публицистите, че съдружното съглашение се извършва. Той сподели и част от документа:



По отношение на оставките на тримата министри, Цветанов съобщи: " Това, което се случи с тези оставки, не значи, че е стартирана процедурата по точка 6 в съдружното съглашение “.

Към сегашния миг има подадени оставки, няма решение и няма стартирана процедура според правилника за организацията и активността на Народното събрание “, съобщи още Цветанов и уточни, че очевидно съдружните сътрудници са имали друго тълкувание ", съобщи още той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ акцентира, че този диалог ще бъде удължен в понеделник, когато ще приказват персонално за всяка от оставките, които ще бъдат подадени.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР