Приключи и втората среща на протестиращите земеделци с правителството, предава

...
Приключи и втората среща на протестиращите земеделци с правителството, предава
Коментари Харесай

Разделение в редиците на земеделските организации: Ще спрат ли протестите?

Приключи и втората среща на протестиращите земеделци с държавното управление, предава Българска национална телевизия. Протестите не престават. Има консенсус по някои от точките. В петък ще има нова среща. До тогава протестната интензивност остава.

Аграрният бранш се раздели на две. Представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националната овцевъдна асоциация излязоха пред медиите и обявиха, че към момента не са се срещнали с премиера Николай Денков и земеделския министър Кирил Вътев.

Причина за това е, че част от другите фермери, които желаеха оставката на земеделския министър и първи излязоха на митинг пред Министерство на земеделието и храните в понеделник имат политически претенции. Илия Проданов и Симеон Караколев се разграничиха от тези претенции.

„ Тези хора имат чисто политически претенции и ние поискахме да се разграничим от тях. Казахме на министър-председателя, че ще изчакаме да си завърши срещата с тези хора, които очевидно имат политически претенции, сега имат и заместник-министър в министерството. Нямам мандат да седна с тях на една маса, по тази причина решението беше да излезем ”, съобщи ръководителят на НАЗ Илия Проданов.

„ Не знам за какво някой реши, че може да дели земеделските производители, разграничени са асоциациите, само че не са разграничени земеделците. Не виждам и разделяне в настояванията, а в това кой да каже настояванията “, сподели Преслав Борисов от Български фермерски съюз и уточни, че е получил обиди от страна на представителите на зърнопроизводителите.

Така по време на срещата другите аграрни организации отхвърлиха да седнат дружно на масата, само че обявиха, че протестната подготвеност остава в действие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР