Приключи големият ремонт на водопровода към Шумен. За 2 дни

...
Приключи големият ремонт на водопровода към Шумен. За 2 дни
Коментари Харесай

Пускат водата в Шумен, за 2 дни отстраниха 25 аварии

Приключи огромният ремонт на водопровода към Шумен. За 2 дни екипи на ВиК отстраниха 25 повреди. Тази нощ екипи ще затварят шахтите и отоците след ремонтите. Очаква се водата да бъде пусната на следващия ден. Това ще става с мудни темпове, с цел да не се стигне до нова повреда по близо 40-годишния тръбопровод, оповестява Нова тв.

Аварията, която форсира ремонта, се оказа и най-трудоемка, защото трябваше да се свържат железна с полиетиленова тръба. Това наложи и присъединяване на експерти от София.

" Сложността е с тъкмо тези заварки, които би трябвало да се създадат. И там би трябвало да бъде укрепен скатът, който провокира тези повреди ", изясни Илиян Илиев, шеф на ВиК-Шумен.

Безводието в Шумен засегна и бизнеса. Масово часове при фризьори се анулират, а някои салони даже не са отваряли.

Затруднения неналичието на вода основава и в заведенията за бързо хранене. Въпреки че там клиентите не понижават. Обезпечаването на работата става най-малко с 40 литра вода в туби.

Надеждата на представителите на бизнеса е водоподаването да бъде възобновено допустимо най-бързо, с цел да влязат в естествен режим на работа.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР