Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които

...
Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които
Коментари Харесай

Румен Радев: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя въпреки пропагандата

Приключи един невиждан политически месец на два типа избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за смяна, за разкъсване с корупцията, грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта. Очакванията, че жителите ще се изморят от избори не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, макар големите пари, клеветите и пропагандата, които ни заливаха всекидневно с режисирани кавги и поставиха огромни старания да отхвърлен жителите от изборите. Но България устоя този изпит по народна власт. Не се поддаде на това да се посее етническо разделяне.

Това съобщи президентът Румен Радев, откакто стана ясно, че печели втори мандат с огромна преднина пред съперника си, подсилен от ГЕРБ Анастас Герджиков. Според социолозите, разликата сред Радев и Герджиков е малко над 30 %.

Той благодари на всички, които са работили на изборите.

" Демокрацията действа с помощта на Вас. Искам да поздравя и проф. Герджиков и всички претенденти за президент и вицепрезидент, по тази причина, че дадоха своите хрумвания в тази акция и несъмнено, своят принос и своето присъединяване. И благодаря от сърце на всички, които гласоподаваха за мен и Илияна Йотова, добави Радев.

По думите му, новият парламент няма право на неточност и отсрочване.

" Защото хората няма да простят. Всяка от тези партии, които пренебрегне това, ще бъде самоубийство. Очакванията на обществото са, че би трябвало да се види отчетливо политическо болшинство, което би трябвало да предприеме неотложно промени. Борбата с пандемията остана предпочитана задача. Новото държавно управление не би трябвало да отстъпва от националните позиции ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР