Приключи делото за пране на пари и данъчни престъпления чрез

...
Приключи делото за пране на пари и данъчни престъпления чрез
Коментари Харесай

Задържаните за данъчни измами с трюфели и гъби в Пазарджик се признаха за виновни

Приключи делото за пране на пари и данъчни закононарушения посредством фиктивна продажба на трюфели и гъби, откакто Окръжната прокуратура в Пазарджик и петимата подсъдими реализираха съглашение. Те се признаха за отговорни по всички обвинявания.
Прочетете още
Тричленен състав на Окръжен съд – Пазарджик утвърди постигнатото съглашение. Соченият за началник на групата Иван Лулчев получава общо наказване в размер на 1 година и 11 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим на изтърпяване и санкция в размер на 20 000 лева

Той е наказан да заплати 332 792 лева по сметка на страната, която сума е предмет на закононарушението. Венцислав Думанов е наказан на 1 година и 9 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим на изтърпяване и санкция в размер на 20 000 лева Той също би трябвало да заплати 332 792 лева по сметка на страната.

Единствената жена в групата - Гергана Василева, получава условна присъда от 1 година и 11 месеца и санкция в размер на 20 000 лева И тя е наказана да заплати 332 792 лева по сметка на страната, която сума е предмет на закононарушението.

Димитър Петков получава ефикасна присъда надлежно от 1 година и 9 месеца и санкция в размер на 1000 лева Последният обвиняем Анастас Учкунов получава общо наказване в размер на 1 година и 7 месеца отнемане от независимост и санкция в размер на 1000 лева

На четиримата мъже се зачита и времето прекарано в ареста. Делото беше формирано по обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, основана за да се правят закононарушения срещу данъчната система и потребление на документи с погрешно наличие в опит да бъдат получени 1 589 326,83 лева от държавния бюджет. Определението за преустановяване на делото е дефинитивно и влиза в действие от през днешния ден, написа Българска национална телевизия. 

 

 

Снимка: БНТ
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР