Приключи аварийното укрепване на подпорна стена на път II-51 Бяла

...
Приключи аварийното укрепване на подпорна стена на път II-51 Бяла
Коментари Харесай

Приключи укрепването на подпорната стена на пътя Бяла - Попово

Приключи спешното подсилване на подпорна стена на път II-51 Бяла - Попово.

В дейностите по ремонта на подпорната стена е изпълнена силова укрепителна структура с дължина 30 метра. За укрепването на съществуващата подпорна стена са изпълнени 30 броя микропилоти с дължина от 12 метра и 58 броя анкери с дължина 24 метра.

От км 0+858 до км 0+908 на пътя II-51 Бяла - Попово е положена и нова пътна настилка, както и нова маркировка.

Припомняме, ремонтните действия започнаха в края на месец май тази година. Проектът беше финансиран от Аварийната стратегия за 2017 година на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Строителните действия по реализирането на плана са били на стойност 470 191,35 лева с Данък добавена стойност, а цената на контракта - 11 880 лева с Данък добавена стойност.

Припомняме и че реконструкцията на подпорната стена се наложи откакто интензивните превалявания в края на 2014 година нанесоха обилни вреди на второкласния път и подпорната стена в град Бяла. Подпорната стена лимитира коритото на Беленска река и е част от структурата на тротоара на ул. " Стефан Стамболов " в града.

Преди осъществяването на ремонта на подпорната стена скоростта на придвижване през сектора беше лимитирана до 30 км/ч. В региона беше и неразрешено прекосяването на МПС над 10 тона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР