Приключенски лагер с училище по планинарство събра и това лято

...
Приключенски лагер с училище по планинарство събра и това лято
Коментари Харесай

Училище по планинарство в Рила събра деца от цялата страна

Приключенски лагер с учебно заведение по планинарство събра и това лято в Югозападна Рила край Благоевград деца от цялата страна. Тези лагери организираме за седма поредна година в региона на х. "Бодрост ", споделя Александър Христов, заместник-председател на Туристическо сдружение /ТД/ "Айгидик " - Благоевград пред Българска телеграфна агенция.

В края на тази седмица изтича последната за това лято трета промяна с присъединяване на 28 деца на възраст от 7 до 12 години от Русе, Варна, Благоевград и други селища на страната. Заедно с тях незабравими лагерни дни изживяват и деца на наши сънародници, пристигнали от американския Тексас, от Германия, от столицата на Белгия и на европейските институции - Брюксел.

За децата се грижи екип от шестима експерти - възпитател, планински водачи, инструктори по алпинизъм, по планинско избавяне и планинско насочване, лекар-педиатър. Под тяхно управление те се учат да опъват палатки и да строят спонтанни биваци от горски материали, да се катерят, овладявайки алпийски начини, да се ориентират измежду дивата природа, да се придвижват по сложни терени.

Част от заниманията им минават в постройката на еколенда - интерпретативният учебен център за деца, построен по план на община Благоевград в съседство с хижа "Бодрост ". Тук има и изкуствена стена за катерене. Децата споделят, че се забавляват, че са удовлетворени от прекарванията и не на последно място - че са намерили тук нови другари. Част от тях идват не за първи път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР