Приказва се лесно, строи се трудно – от 40 години

...
Приказва се лесно, строи се трудно – от 40 години
Коментари Харесай

Борисов на откриването на пътя Бургас - Слънчев бряг: Лесно се приказва, трудно се строи


Приказва се елементарно, строи се мъчно – от 40 години е обещавано. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на формалната гала във връзка стартирането в придвижване на четирилентовия път от Бургас до Слънчев бряг – част от автомагистрала "Черно море ".

Надяваме се, че август месец ще свършат обжалванията на отчуждителните процедури и бързо ще бъде построена и другата част, с цел да не влизат колите до Поморие, добави той.

Това, че е прекрасен пътят, не значи, че би трябвало да се кара безразсъдно, означи министър-председателят.

Само през днешния ден 35 000 души са кацнали на летище Бургас. Тази година ще минат 3 милиона. Затова строим. От 40 години е обещан този път, само че го нямаше, сподели още Бойко Борисов.

Разширяването на най-кошмарния за водачите път за морето стартира през октомври и приключи четири месеца предварително – тъкмо за началото на летния сезон. В построяването на второ платно сред Поморие и Ахелой и обход на Ахелой страната влага 45 милиона лв..

Изградени са 24 подлеза и 4 км защитна мрежа, с цел да не излизат змии и костенурки на пътя. Има защитна мрежа и за птици и шумозаглушителна бариера за почиващите в къмпинга.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР