Приказката за Тиаго Сейбот Вилд на тазгодишния Ролан Гарос продължава.

...
Приказката за Тиаго Сейбот Вилд на тазгодишния Ролан Гарос продължава.
Коментари Харесай

След победата над Медведев: Световният №172 сломи бивш АТР шампион и е в третия кръг на РГ!

Приказката за Тиаго Сейбот Вилд на тазгодишния Ролан Гарос продължава. Бразилецът, който започва присъединяване си от квалификациите, с цел да сервира сензацията на шампионата в първия кръг, когато в петсетова борба отстрани втория подложен Даниил Медведев, през днешния ден изнесе нов мощен дуел на корта в Париж и повали някогашния номер 20 и бивш първенец в Сао Пауло - Гидо Пея, с крайното 6:3 3:6 6:4 6:3. По този метод 172-рият на планетата, който в ранните стадии на своята кариера победи с купата на конкуренцията в Сантяго, се класира за третия кръг на Откритото състезание на Франция и ще срещне 27-ия подложен Йошихито Нишиока.

Началото на дуела, което ни сервира три пробива в дебютните четири гейма за мача, надалеч не се оказа толкоз изненадващо, поради обстоятелството че на корта гледахме двама латиноамериканци, като въпреки и Пея пръв да се снабди с задатък в резултата, то незабавно квалификантът засвидетелства цялостния искра на вездесъщия си форхенд и отвори разлика в статуквото. Нивото на тенис, макар ниския ранкинг на двамата латиноси, беше повече от положително, като печелившите отигравания доминираха, което се оказа изцяло съгласно желанията на Сейбот Вилд, който продължи да бележи уинъри от дланния си удар и скоропостижно записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част бразилецът беше напът да продължи подема си, откакто си заслужи брейкбол, но в този миг левичарят осуети напълно атакуващия тенис на екзекутора на Медведев и влезе в темп, пробивайки съперниковия сервис. Впоследствие двамата състезатели отвън първата стотица си размениха по още един брейк, преди международният номер 423 да усъвършенства качеството на началния си удар и без непотребни главоболия, възвърне равенството в обособените сетове.

С настъпването на третата част последователно рисковите удари се трансфораха в по-рядко виждано събитие, което работеше в интерес на аржентинеца, който се усещаше по-уверен в надлъгването от главната линия и неслучайно доближи цели четири брейкбола. Именно в сложните обстановки обаче Сейбот Вилд подхождаше изцяло самоотвержено в атакуващ проект и се доверяваше напълно на своя форхенд, който не го подведе нито за момент, с цел да може някогашният първенец в Сантяго не просто да оцелее, а в основния десети гейм да нанесе съдбоносен удар върху упоритостите за победа на съперника си, като го проби и възобнови водачеството си в общия резултат.

Възходът в играта на международния номер 172 беше пренесен и на старта на четвъртия сет, когато той продължи да пресира противоположния удар на левичаря от всички вероятни краища на корта, като уинърите в актива на бразилеца прогресивно се увеличаваха и не след дълго пробивът му беше реалност. Оттам насетне Сейбот Вилд очевидно пестеше сила за моментите си на лично подаване, в които беше безпределно съсредоточен при отиграванията си, като не позволи преднината му да бъде застрашена и постави точка на разногласието в съревнованието.

That`s a second win for in
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР