Приказка за отваряне на Европа до края на март няма.

...
Приказка за отваряне на Европа до края на март няма.
Коментари Харесай

Борисов: Няма да има отваряне до края на март! Идва трета вълна! Коледа и Нова година в тесен кръг!

 Приказка за отваряне на Европа до края на март няма. Нещо повече - чака се тогава трета вълна и доста тежки рестрикции. Това сподели онлайн включване във фейсбук профила си министър председателят, който е в Брюксел за съвещанието на Европейският съвет. 

" Резултатите за тази седмица и няколко дни от блокадата са положителни, само че по нищо не демонстрират, че пандемията в България ще завърши до Коледа. Коледа и Нова година да се честват в стеснен фамилен кръг, без всеобщо събиране на хора ", прикани министър председателят.  

Според него излизане от пандемията се чака в края на август или през октомври следващата година, при изискване че се имунизира 70% от популацията на Европа. 

" Обсъдиха се всички въпроси по имунизациите и благодарих на Фон дер Лайен, че Европейска комисия задейства организациите по медикаментите. Никога нямаше да можем да се разберем сред държавите-членки за имунизациите. Това е голям труд, който извърши Урсула ", сподели още Борисов.

" Приготвили сме фризерите за съхраняването на имунизациите и ще имаме логистиката, в това число преди Нова година ", означи той. 

Според него бързите антигенни проби могат да бъдат в услуга на бизнеса и за бързи напредвания сред страните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР