Приживе хасковският бизнесмен е бил разпитан. Той е дал подробно

...
Приживе хасковският бизнесмен е бил разпитан. Той е дал подробно
Коментари Харесай

Доживотен затвор грози извършителя на поръчковото убийство в Хасково

Приживе хасковският предприемач е бил разпитан. Той е дал в детайли изложение на нападателя си. Описал го освен по външни характерности, само че и по облеклата и други характерни признаци, което е помогнала на управляващите да открият причинителя. Заподозреният е бил арестуван тази заран в София. Това оповестиха на брифинг от Областната прокуратура в Хасково.

На мястото на престъплението са били открити две гилзи. Оръжието към момента не е открито, само че в автомобила, с който се е движел обвиненият са открити гилза и биологичен материал. Мъжът е има мексикански паспорт, само че шофьорската му брошура е от Испания. Колата е била наета чартърен от Кърджали.

Работи се по няколко версии, измежду които са любовни връзки и разпространяване на опиати. Все още няма удостоверение на информацията, която се появи в медии, че похитеният е бил очевидец по закононарушение в друга страна в Европейски Съюз. Предстои управляващите да получат информация по надлежния ред, в случай че това е по този начин.

Задържаният към момента не е разпитан. Той е арестуван за 24 часа. От прокуратурата не споделят дали двамата са се познавали персонално, само че към този момент умрелият хасковец твърдял изрично, че не са се познавали.

Сигналът на телефон 112 за случая е подаден в неделя сутринта от другар на потърпевшия. Първоначално простреляният мъж е откаран в хасковската болница, а по-късно изместен в Пловдив, където тази заран 00:10 часа е умрял.

Установени са и хипотетични поръчители на убийството. Те са част от проведена незаконна група, наказана в чужбина за трафик и разпространяване на опиати и сега излежават присъдата си в затвор.

Разследващите прецизираха, че умрелият не е бил престъпно проявен, само че е прочут в града.

По-късно през днешния ден следва задържаният да бъде притеглен като обвинен. За закононарушението се планува затвор от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР