Приходите за първото полугодие надвишават 450 млрд. долара Софтуерът и

...
Приходите за първото полугодие надвишават 450 млрд. долара Софтуерът и
Коментари Харесай

Китайски фирми правят $1 трлн. от софтуер и услуги

Приходите за първото полугодие надвишават 450 милиарда $

Софтуерът и услугите са преуспяващ бизнес в Китай

Китай се възприема като международен цех за електроника, който зарежда с всевъзможни устройства – лични и по поръчка на водещите марки – потребителите на цялата планета. Но Поднебесната е също експортьор и голям пазар за програмен продукт и услуги.
още по тематиката
По данни на Министерство на индустрията и и осведомителните технологии, през първото полугодие приходите от продажби на програмен продукт и разнообразни услуги, основани и предлагани от китайски компании, надвишават 540 милиарда $. Това е растеж от 14,5% по отношение на интервала януари-юни на предходната година.

При предстоящо второ полугодие със същите и даже по-големи размери, бизнесът със програмен продукт и услуги на китайските компании ще генерира доходи от над 1 трлн. $ за цялата 2018 година

Експортът на китайски програмен продукт и услуги се е нараснал за една година с 2,7% и надвишава 30 милиарда $ за първото полугодие. Оперативната печала на фирмите в този бранш е повишена общо с 13,5% и възлиза на 62 милиарда $, отбелязва Digitimes.com.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР