Приходите за България от международен туризъм за 2016 г. са

...
Приходите за България от международен туризъм за 2016 г. са
Коментари Харесай

6,4 млрд. лв. ни е донесъл международният туризъм за 2016 г.

Приходите за България от интернационален туризъм за 2016 година са в размер на 6,4 милиарда лева , разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова.
Става въпрос за данни от Българска народна банка, които не включват вътрешния туризъм.
" Данните демонстрират, че това е 13% от Брутният вътрешен продукт, приходите от туризъм плюс обвързваните с него промишлености непосредствено и косвено ", добави Ангелкова.
Тя разясни от кое място министерството събира данните си след обвинявания от сектора, че има разминавания сред статистиките и действителните числа.
" Информацията, която употребява Министерството на туризма, се основава на данни на Национален статистически институт, който работи с ясни правила и методики, основани на регламента на ЕВРОСТАТ, како всяка страна-членка е длъжна да прави ", съобщи Ангелкова, представена от Фокус.
" Във връзка с некоректното пояснение на данните от страна на избрани представители на туристическия отрасъл, сега излизаме с обща позиция с Национален статистически институт. Работим с публични данни, които са направени от публична институция, каквато е Национален статистически институт ", добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР