Приходите в сферата на образованието за 2024 г., които са

...
Приходите в сферата на образованието за 2024 г., които са
Коментари Харесай

Парите за образование в Бюджет 2024 г. скараха БСП и ПП-ДБ

Приходите в областта на образованието за 2024 година, които са 8.5 милиарда лева, провокираха спор сред Българска социалистическа партия и ПП-ДБ.

Вече четвърти час продължава дебата по Бюджет 2024г., само че нито едно решение не е взето, написа БГНЕС.

“10 млн. спомагателни средства предоставяме за Българска академия на науките, пък и спомагателните средства в размер на 100 000 лева за Добруджанския теоретичен институт, както и за Тракийския теоретичен институт са планувани, вие въобще четете ли го този бюджет ”, съобщи Венко Сабрутев в послание към към Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия, която упрекна ръководещите, че образованието за тях не е приоритет.

“Докато не създадем, тъй че 5% от Брутният вътрешен продукт да отиват за обучение, само че да има и секторни промени, то няма да вървим напред като нация. Приоритет ви е единствено Шенген и 3% бюджетен недостиг ”, разяснява Анастасова.

Финансовият министър Асен Василев съобщи, че когато има действителни резултати и действителни дейности, то тогава тези средства могат да бъдат обезпечени.

“Вие, г-жо Анастасова, казахте, че заплатите на учителите няма да бележат растеж от 25%, това не е правилно. Взимаме поради последните данни на Национален статистически институт, идващите ще бъдат към този момент след периода за приемане на бюджет 2024 ”, изясни Василев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР