Приходите в хазната от акциза на тютюн и цигари спаднали

...
Приходите в хазната от акциза на тютюн и цигари спаднали
Коментари Харесай

Контрабандата на цигари - сведена от 34 на 7 на сто, похвали се премиерът

Приходите в хазната от акциза на тютюн и цигари спаднали със 150-200 милиона лв. единствено по време на служебното държавно управление, заключи министър председателят Бойко Борисов, който сподели графика за задачата, оповестява " Канал 3 ".

Според нея събираемостта спаднала от 104,9 на 100 през януари на 75 на 100 през февруари и на 59,4% през март, когато управляваше държавното управление, назначено от президента Румен Радев. Данните демонстрират, че приходите станали 80 на 100 през април, а с идването на третия кабинет Борисов скочили още първия месец - май, на 100,6%, като сега са 119 на 100, похвали се Борисов.

" Не, че се заяждам, само че когато има неустойчивост в страната, всичко стопира да работи ", заключи министър председателят.

" Двата месеца служебно държавно управление ни костват 150-200 милиона. Ако беше траяло това държавно управление, по какъв начин щяхме да осъществим проекта, да купим военна техника и да повишим приходите, не знам ", затюхка се Борисов.

Контрабандата на цигари е спаднала от 34% на 7 на 100 сега, удовлетворен е Борисов. Ние сме на челните места по битка с контрабандата в Европа, а това обяснявало и доста неща в битката с корупцията.

" Бяха 34%, в този момент са 7. В милиарди се мери - повече пари в бюджета ", похвали се Борисов. " Тези милиарди са отивали в " предприемачи " и са замърсявали цялата страна ", заключи министър председателят.

Той даде обещание пред водещи тютюневи компании, създали постоянното изследване за контрабандата на цигари, че от 7 на 100, колкото е тя сега, до другия им отчет страната ще смъкна % на 6.

И насочи предизвестие към шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната, където картата сочи данни за противозаконна търговия с тютюневи произведения над 7 на 100. Сред тези райони са Благоевград, Хасково, Ямбол, Сливен и други области. Премиерът подреди на вътрешния министър Валентин Радев и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да ги събере на заседание, да им потърси пояснение и да ги предизвести, че имат един месец период да се стегнат.

" Защото тези, които предишния път ги разгласих, в този момент са отличници ", засмя се Борисов и даде за образец Плевен.

" Ние гоним 100 милиарда Брутният вътрешен продукт в края на годината ", сподели още министър председателят и отговори на въпроса дали растежът на приходите значи повдигане на полицейските заплати следващата година.

" Аз повече от всички желая на служителите на реда, на пожарникарите, на военните, както и на учителите, на пенсионерите - да се подвигат приходите. И вършим всичко това, което виждате сега, да се случи. В момента, в който сложим чертата и забележим приходите, ще помислим и за тях. Обещал съм, знаят, само че на нас не ни отива да приказваме празни приказки.

Нито ни отива да създадем същото, което направиха през 2014 година Тръгвайки си, без никакво финансово поръчителство, вд0 млн. заплатите на Министерство на вътрешните работи и от първия ден започнахме да ги изплащаме ", върна се отново Борисов към времето на кабинета " Орешарски ".

Премиерът успокои още, че няма търкания в ръководещата коалиция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

Харесайте ни във FB
``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР