Приходите са надценени, приходната част на бюджета не излиза. Това

...
Приходите са надценени, приходната част на бюджета не излиза. Това
Коментари Харесай

Владислав Горанов за бюджета: Ще е катастрофа партиите да цопнат в капана на Асен Василев

Приходите са надценени, приходната част на бюджета не излиза. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният министър на финансите Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва във връзка препоръчаните параметри на бюджета и изискванията на, с цел да го поддържат.

Няма механизъм, по който да са сме сигурни, че ще съберем 2,4 милиарда, които са заложени като доходи от таксата върху преноса на съветския газ през България. Имаме една нереалност, която не е несъмнено дали ще постъпи. Ако тези доходи не постъпят в бюджета, те би трябвало да бъдат причислени към разноските, съобщи Горанов.

В същото време в плана имаме сбит недостиг за идващите 3 година от 25 милиарда Това са огромни цифри, които могат да се отразят по неподходящ метод на елементарния човек. Ние задлъжняваме. Ако гледаме началото на 2023 година, имаме по-голям дълг, който носи и лихви, които ще се усилят до 2,6 милиарда, добави той.

Ако се съпоставяме с други страни в Европейски Съюз по дълг като % от Брутният вътрешен продукт, сме на обичайно равнище. Но това не е заслуга на, а е вследствие на дейностите на предходните държавни управления. Това не дава право на да задължи с толкоз доста за толкоз малко време българското общество. Когато си с ниска легитимност от позиция на представителност, би трябвало да си по-предпазлив в уговорките, които поемаш от името на обществото. Трябва да управляваш вярно и внимателно. Ако си с ниска легитимност, нямаш право да задължаваш две генерации напред. По този метод ти не си почтен и със своите политически сътрудници, уточни някогашният министър на финансите.

Той разяснява и концепцията на финансовото ведомство за въвеждане на налог " бакшиш "  .

И в този момент бакшишите са облагаеми. Това е нереалност, която е в закона, само че не се ползва. Ако сервитьорът заявява бакшишите си, те и сега би трябвало да се таксуват са налог. Това в новия закон са едни остарели напъни на приходната администрация. Когато не вървят приходите, те вадят остарели папки от чекмеджета, разяснява Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва.

Основният въпрос е, че изпуснахме едно от дребното постижения в икономическата ни политика през годините – консервативна фискална политика. Основен миг в това може би е политическата рецесия през последните години, в която всеки наддаваше, добави той.

Ако има тактичност да вкара другите партии като неприятните, а той да е положителният, би трябвало да са доста детски, с цел да му се вържат. Ако това се случи и партиите цопнат в клопката му, ще е неуспех на политическата система. Ако политиците се опитат да изземат функционалността на финансовия министър и да създадат бюджета, това ще е злополука. Правенето на бюджет е територия на Министерството на финансите, акцентира Горанов.

По думите му, в случай че бъде изпълнен оферти от план на бюджет, има риск да се стигне до свръхдефицит от 5%, което няма да разреши България да влезе в еврозоната.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР