Приходите от винетни такси за първите два месеца на годината

...
Приходите от винетни такси за първите два месеца на годината
Коментари Харесай

Ръст на приходите от винетки с 20 на сто

Приходите от винетни такси за първите два месеца на годината са с 20 % повече спрямо предходната година, сподели ръководителят на АПИ Георги Терзийски в Плевен, съобщи БНР.

Той се срещна с кметовете от региона във връзка митинги против винетките и камери на тол системата. Над 10 000 маршрутни карти са закупени в първия ден с тол системата

В последните дни протестиращи от близки до Плевен села блокираха основни пътища.

Кметът на Брестовец Радослав Иванов съобщи, че хората не желаят да има винетки. Според него, камерата е сложена погрешно и хората се сърдят, не могат да стигнат до нивите си.

В отговор, Терзийски посочи, че камерите в обитаемоте места са с функционалност следене на трафика - те не генерират фишове за санкции и разгласи, че смята преместването им за нецелесъобразно.

От своя страна, кметът на Плевен Георги Спартански разяснява: " Ако тази отговорност се трансферира отчасти към общините ще би трябвало да ни дадат пари. "

Областният шеф Мирослав Петров предизвести да не се затварят пътища: " Бяхме толерантни към тях. Законите в страната би трябвало да се съблюдават, сезираме прокуратурата за тези мероприятия и ще бъдат взети съответни ограничения. Ще упорствам и за по-голяма интензивност от страна на полицията. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР