Приходите от туризъм в Гърция достигнаха 12,7 млрд. евро за

...
Приходите от туризъм в Гърция достигнаха 12,7 млрд. евро за
Коментари Харесай

Гърция записа 12,7 млрд. евро приходи от туризъм до август

Приходите от туризъм в Гърция доближиха 12,7 милиарда евро за осемте месеца на годината. Така страната се приближава до резултата от върховата 2019-а, означи заместник-министърът на туризма София Захараки, представена от Greek Travel Pages. Тя акцентира, че положителното показване на бранша е във време на обилни провокации, в това число енергийната рецесия и инфлационния напън.

Тази година Гърция означи динамично възобновяване на промишлеността с растеж на входящи пътувания от 121,8% през януари-август 2022 година по отношение на същия интервал на 2021 година, генерирайки 12,71 милиарда евро доходи – нарастване с 92,1%, по данни на Bank of Greece.

Захараки акцентира, че в този момент е подобаващият миг гръцкият туризъм да навлезе в новата епоха, като се възползва от необятния набор от финансови принадлежности, поради отварянето на търгове за значими туристически планове, като модернизирането на пристанищата, основаването на паркове за гмуркане, развиването на СПА и гастрономическия туризъм и цифровизацията на услугите.

Иновациите, устойчивостта и цифровите услуги са фактори, които въздействат върху решенията на пасажерите, посочи Захараки. Тя добави, че страната прави крачки в устойчивостта и осъзнаването на смисъла на опазването на околната среда. В тази тенденция е основаването на Средиземноморската обсерватория за крайбрежен и морски туризъм съдействие със  Световната организация по туризъм (UNWTO). Това е първата изследователска станция, отдадена на измерването на устойчивото крайбрежно и морско развиване в Средиземно море. „ Наше обвързване е да предоставим благоприятни условия, тъй че дружно с локалните управляващи да развием нужната инфраструктура, което е гаранция за всеки район, че ще усили каузи си в туристическия артикул “, заключи заместник-министърът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР