Приходите от пътници на авиокомпаниите по света ще се сринат

...
Приходите от пътници на авиокомпаниите по света ще се сринат
Коментари Харесай

Приходите на авиокомпаниите се сриват с 55% през 2020-а

Приходите от пасажери на самолетните компании по света ще се срутен с 55% или с 314 милиарда $ през 2020 година заради пандемията на ковид, заяви във вторник Международната асоциация за въздушен превоз (IATA). 
Това е поредна низходяща прогноза за авиационната промишленост, откакто единствено до преди три седмици IATA предвижда понижениес 44% или с 252 милиарда $.
" С всеки минала ден вероятностите пред авиопревозвачите стават все по-мрачни ", съобщи изпълнителният шеф на IATA Александър дьо Жюниак, съобщи Агенция Франс Прес. 
" Мащабът на рецесията прави внезапното " V-образно " възобновяване малко евентуално. Реално, това ще бъде " U-образно " възобновяване, като вътрешните полети ще се възстановяват по-бързо от интернационалните ", уточни той и предизвести: " Без незабавни финансови мери на облекчение доста самолетни компании няма да оцелеят, с цел да поведат икономическото възобновяване ".
В началото на април броят на полетите в международен мащаб е намалял с 80 % в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, заяви IATA, която сплотява 290 самолетни компании по света. 
Кризата в авиационния бранш стартира в края на януари, когато самолетните компании преустановиха услугите си в и до Китай, където породи огнището на вируса Covid-19. 
IATA приканва самолетните компании да получат финансови облекчения под формата на заеми, гаранции за заеми, поддръжка за пазара на корпоративни облигации и данъчни облекчения.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 14 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР