Приходите от международен туризъм възлизат на 3,6 млрд. евро в

...
Приходите от международен туризъм възлизат на 3,6 млрд. евро в
Коментари Харесай

Приходите от международен туризъм достигнаха 3,6 млрд. евро

Приходите от интернационален туризъм възлизат на 3,6 милиарда евро в интервала януари- ноември 2018 година Това демонстрират данните на Българска народна банка.
Ръстът, който се регистрира, е 6,6% по отношение на януари-ноември година по-рано. През 11-те месеца на 2018 година задграничните туристически визити у нас са повече от 8,834 млн., като нарастват с 4,9 на 100 в съпоставяне със съответния интервал на миналата година.
" Данните са доста позитивни и демонстрират, че усилената работа на туристическата администрация и бизнеса да се притеглят от ден на ден висококатегорийни задгранични гости, дават резултат. Показателно е, че растежът на приходите изпреварва повишаването на броя на туристическите визити ", разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от пресцентъра на ведомството си. И добави, че данните са тласък да продължаваме дейната политика за разпространение на България като дестинация за четири сезона.
През 11-те месеца на 2018 година постъпленията стабилно нарастват, чакаме тази наклонност да се резервира и за декември и да отчетем сполучлива година за бранша, уточни още министърът.
Само за ноември 2018 година постъпленията на интернационален туризъм са повече от 140 млн. евро. Отчита се нарастване от 2,3 на 100 по отношение на същия месец година по-рано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР