Приходите от електронни винетки са много повече от тези, които

...
Приходите от електронни винетки са много повече от тези, които
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Приходите от електронни винетки са много повече от събираните през 2018 г. 

Приходите от електронни винетки са доста повече от тези, които сме събирали през 2018 година и към днешна дата те са малко над 260 млн. лв., а до края на година се чака те да бъдат не по-малко от 400 млн. лв., сподели пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова след присъединяване си съвещанието на отрасловата парламентарна комисия, където показа напредъка по въвеждане на електронната система за таксуване. Тя посочи, че контролните органи на пътя работят дисциплиниращо на водачите, което се отразява и върху приходите от е-винетки.

Министър Аврамова удостовери, че към 16 август ще има техническа подготвеност за въвеждането тол системата и подсети, че най-късно до първи март ще бъде взето решение за комерсиалното опериране на системата.

Пред депутатите министърът заяви, че към 8 юли посредством електронната система за пътно таксуване на база време са продадени 4,5 млн. е-винетки, като единствено за интервала от 20 април до 8 юли - 1,6 млн. транспортни средства са придобили права за прилагане на пътната мрежа. Средно за денонощие в мрежата за обслужване са били продавани към 20 900 е-винетки или всяка минута системата е предоставяла право на достъп до пътната мрежа приблизително на 14 леки или тежкотоварни коли. За регистрирания интервал се резервира наклонността 80 на 100 от приходите да са от таксуване на коли до 3,5 тона, 5 на 100 - от коли от 3,5 до 12 тона и 15 на 100 - над 12 тона.

Постъпленията от обезщетителни такси и санкции са в размер на 2,043 млн.лева.

По отношение на тол системата министърът осведоми, че към сегашния миг са издадени позволения за градеж за 218 контролни рамки, а към 10 юли има 77 построени нови такива и към същата дата са инсталирани фундаменти за 18 рамки и оборудвани напълно пет такива уреди.

В отговор на депутатски въпрос министърът съобщи, че съгласно планове, основани на показаната от министерството цена в по-мек вид, приходите от тол такси ще са за към 550 - 650 млн. лв., съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР